жанрове


актуално актуално

Виж всички новиниоще новини

2017-03-06

Не пропускайте премиерата на сборника с разкази „Образи и отражения” – дебют на сцената на българската художествена...

ощеоще

2017-02-28

ИНСТИТУТ ЗА ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕиИНСТИТУТ ПО ЕНЕРГИЙНА ПСИХОЛОГИЯ - БЪЛГАРИЯв партньорство сLIBRE UNIVERSITE DU SAMADEVA - ФРАНЦИЯорганизират ЕЮ...

ощеоще

2017-02-27

От 20 март до 3 април’2017 във Варна започва курс по Юмейхо воден от лицензиран преподавател. На завършилите курса се издава оригинална...

ощеоще

Новини

Начало » Новини » ЕНЕРГИЙНА АЮРВЕДА - ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ

ЕНЕРГИЙНА АЮРВЕДА - ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ

ИНСТИТУТ ЗА ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕ
и
ИНСТИТУТ ПО ЕНЕРГИЙНА ПСИХОЛОГИЯ - БЪЛГАРИЯ

в партньорство с

LIBRE UNIVERSITE DU SAMADEVA - ФРАНЦИЯ

организират
ЕЮ            

ПРОФЕСИОНАЛНА СЕРТИФИКАЦИОННА
ТРЕНИНГ ПРОГРАМА
ЗА ФАСИЛИТАТОРИ ПО ЕНЕРГИЙНА АЮРВЕДА

 
Първи модул
02 – 04 Юни 2017 г.
гр. София
 
Предвидена е значима отстъпка при внасянето на таксата до 02-ри Април 2017 г.
Обучението се състои от 4 тридневни тренинг модула, с обща продължителност от 12 дни.

 
Обучението е предназначено както за специалисти, така и за хора неангажирани професионално с някоя от помагащите професии. След успешното покриване на сертификационните изисквания участниците получават сертификат от Libre Universite du Samadeva, удостоверяващ оторизацията им като фасилитатори по Енергийна Аюрведа.

Към обучението има преведено на български печатно ръководство.
Осигурен е симултанен превод на български по време на обучителните модули

 
Водещ:
Ема Тилок

 
Ема Тилок е съосновател на „Libre Universite du Samadeva” и преподавател по Дервиш йога, Терапевтични Аркани, Мануални техники, Нади Йога и Гурджиевски танци. Ема Тилок е автор на няколко книги и видео курсове и от дълги години преподава тези техники във Франция, Белгия, Мароко, Бразилия, Русия, Литва, Латвия, Беларус, Украйна, а сега и в България.

 
EНЕРГИЙНА АЮРВЕДА

Енергийната Аюрведа се базира на традиционните познания и умения на Ришите от древна Индия и опирайки се главно на тези познания, беше създадена тази уникална система за здраве и благоденствие, комбинираща познанията на древните Риши с познанията на традиционната китайска медицина, на западната алхимична и спагирическа медицина, както и на системата Самадева на дервишите Хаким. Към тези традиционни изцелителни методи са добавени също и познания от съвременната научна медицина, от различните школи на кинезиологията и на енергийната психология, от постулатите на квантовата физика и на психо-невро-имунологията, както и от някои философски направления като недуалистичната философия във формата в който е развита в Адвайта Веданта, в Даоизма и в холотропната метафизика.

 
Когато у човека е наличен дисбаланс, независимо дали този дисбаланс е на физическо, емоционално, интелектуално, енергийно или духовно ниво, или пък що се отнася до хармонията в неговия личен, социален или професионален живот, това е индикация за нарушения в енергийната му система и Енергийна Аюрведа ни предоставя възможността да се справим с този дисбаланс и да върнем хармонията в системата. След като е загубил своята цялостност и е навлязъл в състояние на дисбаланс и фрагментарност, човек се нуждае от помощ, за да си възвърне цялостта, благополучието и здравето.

 
Според Енергийната Аюрведа, всички нарушения на здравето и благосъстоянието са индивидуални и могат да бъдат решени напълно и окончателно само след коригирането на съвкупността от енергийни връзки, което е възможно само при индивидуален подход, като се вземат предвид различията при всеки човек и във всеки конкретен случай. Енергийната Аюрведа разглежда съществуването на около 350 000 нади (или енергийни канали). Всеки проблем може да бъде свързан с едно или повече нарушения в някой от тези енергийни канали. В такъв случай, лесно можем да си представим, че реален шанс за успех имаме само при персонализираният подход.

 
По време на ЕА сесията еуфонистът влиза в контакт с подсъзнателната (вътрешната мъдрост) на тялото и възстановява нарушените връзки, чрез техниката на невромускулната биологична обратна връзка (от английската дума „biofeedback”). Самият организъм, в диалог с еуфониста, показва кои връзки трябва да бъдат възстановени, според собствения му, напълно индивидуален приоритет.

 
Практикуващият Енергийна Аюрведа или еуфониста подпомага организма да синхронизира отново съвкупността от своите функции, чрез възстановяване на прекъснатите енергийни връзки. Тогава организмът по един напълно естествен начин, благодарение на собствените си себеизцелителни сили, направлява процесите на възстановяване на здравето и благосъстоянието.

 
Повече информация за Енергийната Аюрведа, както и за предстоящия тренинг, можете да намерите, като кликнете върху следващите линкове:


http://integral-bg.eu/events/energijna-ayurveda/
www.alliancenautilus.org/енергийна-аюрведа.html

 
Ако желаете да вземете участие в предстоящия тренинг, можете да се свържете с нас за повече подробности относно такси, срокове, дати и т.н., на посочения имейл адрес -  integral.institutebg@gmail.com


топ 10 книги
2
Грегъри Дейвид Робъртс
3
Грегъри Дейвид Робъртс
4
Паула Хоукинс
5
Джонатан Франзен
Виж всички мнения Виж всички мнения

Виж всички мнениявашето мнение за онлайн книжарница

Мирослав Дойчев
2014-06-25
ОБСЛУЖВАНЕ
ЦЕНИ
БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА
КОМУНИКАЦИЯ
КОРЕКТНОСТ
Обслужване - 6 Цени -6 Бързина на доставката - 6 Комуникация - 6 Коректност - 6
Милена Милева
2015-06-03
ОБСЛУЖВАНЕ обслужване обслужване обслужване обслужване обслужване
ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ
БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА
КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ
КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ