жанрове


актуално актуално

Виж всички новиниоще новини

2017-03-06

Не пропускайте премиерата на сборника с разкази „Образи и отражения” – дебют на сцената на българската художествена...

ощеоще

2017-02-28

ИНСТИТУТ ЗА ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕиИНСТИТУТ ПО ЕНЕРГИЙНА ПСИХОЛОГИЯ - БЪЛГАРИЯв партньорство сLIBRE UNIVERSITE DU SAMADEVA - ФРАНЦИЯорганизират ЕЮ...

ощеоще

2017-02-27

От 20 март до 3 април’2017 във Варна започва курс по Юмейхо воден от лицензиран преподавател. На завършилите курса се издава оригинална...

ощеоще

Речник по хомеопатия

 Речник по хомеопатия
Рейтинг : 100% (15 точки от 3 гласували)
Цена: 29.00 лв.  ПОРЪЧАЙПОРЪЧАЙ Всичко от Автор: Жак Буле
Всичко от Издател: Изток-Запад
Всичко от Преводач: Юлияна Душева, Петьо Ангелов
Година на издаване: 2012 г.
Формат: 21х14 см.
Обем: 576 стр.
ISBN: 9789543219797
Корица: мека
Наличност: ДА
Категории: Здраве медицина спорт

Медицинска редакция Д-р Валя ГрудеваДнес хомеопатията е в сърцето на медицинската практика. Тя е ефикасна, нетоксична и икономична практика, която обема всяка болест и взима предвид възможните естествени реакции на организма.

  • Подробно описание на 350 хомеопатични лекарства – произход, показания, сравнения, психологически признаци, когато последните са необходими за избора на лекарството.
  • Съвети за повечето болести. За всяко отделно заболяване се подчертават възможностите и границите на хомеопатията. Систематично се посочва кога трябва да се търси консултация и дали е необходимо лечение на терена. Приведени са точни примери за лечение.
  • За първи път са изброени, класирани и обяснени насочващите симптоми при избора на основните лекарства на терена.
  • Множество статии, осъвременявани редовно: производство, изследвания и нови специалитети се добавят всяка година, за да допринесат за един все по-точен портрет на хомеопатията.

Жак Буле вече публикува книгата Да се лекуваме с хомеопатия, която се радва на голям успех.

 "Речник по хомеопатия" от Д-р Жак Буле

  • Основи на хомеопатията

  • Заболявания и лекарства

  • Съветите на лекаря

  • Казуси


Към новото издание

 

В предговора към предишното издание на този речник ставаше въпрос за нападки срещу хомеопатията. Лекарският съюз и известното списание „Лансет“ подлагаха на съмнение качествата на научните доказателства в полза на хомеопатията, както и претенциите на нашата терапия да отговаря на множество въпроси, поставени от медицинската практика. Последните месеци трябва да са им дали възможността ако не да смекчат преценката си, то поне да я противопоставят на фактите – а те, както знаем, са най-упоритото нещо в света.

1.

Докладът на парламентарната комисия, натоварена с оценка на политиките в областта на здравеопазването, относно употребата на психотропни вещества

След като за пореден път констатира, че французите използват най-много психотропни медикаменти в Европа, комисията казва: „Хомеопатичното лечение е реална терапевтична алтернатива на специалните рецепти при хора, които очакват медицински отговор на оплаквания в областта на психичните и поведенческите проблеми, които, ако не е налице психическо заболяване, не изискват лечение с психотропни вещества.“

Докладът отива и по далеч: „Съществува определена политическа непоследователност – от една страна желаем да намалим влиянието на анксиолитиците и приспивателните във Франция, докато същевременно решаваме да не финансираме приемливи алтернативи за някои от показанията, за които обикновено те се предписват.“

2.

Френската агенция по епидемиологична безопасност на здравните продукти (AFSSAPS) преоцени баланса ползи-рискове на наборите от бактериални антигени, използвани за имуностимулация. Що се отнася до критериите за ефикасност, прилагани в момента, и до данните, извлечени от наблюдението на прилаганетона фармацевтичните препарати, съотношението ползи-рискове вече не се смята за особено благоприятно. Вследствие на това Агенцията реши тези вещества да бъдат изтеглени от пазара, оставяйки по този начин лекарите с голи ръце пред проблема за
тежките рецидивиращи инфекции, които изискват огромни количества антибиотици, както и това родителите на болните деца да отсъстват дълго от работа. В същото време едно медицинско-икономическо изследване, проведено в Лион под ръководството на професор Дюбрьой, показа отличните резултати на хомеопатията при такива инфекции
както с оглед на тяхната ефикасност, така и откъм чисто финансовата им икономичност.

Чикунгуня

За щастие птичият грип не стигна размерите на пандемия, но една друга епидемия, тази от чикунгуня в Индийския океан ни даде повод да се замислим за рисковете от епидемии и за терапевтичните средства, с които разполагаме.
На остров Реюнион тази епидемия, достигнала своя връх между януари и април 2006 г., засягаше по 20 000 души седмично, докато броят им не надмина 300 000, и пряко или не причини смъртта на 270 души. Тя ни показа, че без ваксини медицината практически е безпомощна пред вирусни епидемии, както и че хомеопатичното лечение по време на острата фаза на заболяването, и най-вече при борбата с последствията от болестта, носи реално облекчение.

Тези три примера ни напомнят, че е необходимо хомеопатията да заеме естественото си място до медицината. Тя не е алтернативна медицина, а е полезна алтернатива за лекарите и техните болни.    

                                                                                                                          - Д-р Жак БулеВъведение

 

Неотдавна хомеопатията навърши двеста години. Рождената Ј дата е през 1786 г., когато немски лекар на име Ханеман публикува първата си творба, описваща основите на една нова терапевтична възможност: хомеопатията.
Днес повече от 150 000 лекари и терапевти по целия свят използват пълноценно достиженията Ј. Това място в медицинската практика – обект на все по-малко спорове – е резултат от две изследователски авантюри. Едната е фармакологична – изследване, насочено към безкрайно малките количества, към медикаменти, чието производство предизвиква класическите познания в химията и фармакологията. И все пак тяхната ефективност се потвърждава, стъпка по стъпка.

Подробният механизъм на въздействието им си остава още неизвестен, може би задълго. Все повече учени обаче се интересуват от тях и се опитват да разкрият тайната им (вж. например статията ИЗСЛЕДВАНИЯ В ХОМЕОПАТИЯТА). Когато стигнат до нея, най-сетне ще стане ясно, че манихейското противопоставяне между хомеопатия и алопатия, подхранвало дебати и дрязги през последните 200 години, няма никакво основание. Другата изследователска авантюра е чисто човешка, защото терапевтичният избор да се предписват хомеопатични лекарства променя малко по малко поведението на лекарите, които го правят, а и техните възгледи за болния и болестта. Ефикасността на хомеопатичните лекарства по отношение на развитието на болестите и на прогнозите за техния изход, дори и да не допринася с нови обяснения за терена или причинителите на болестта, все пак отваря неподозирани хоризонти пред лекарите (вж. статиите, посветени на терена). Същото важи и за болните, които прибягват до хомеопатията. Малко повече внимание към равновесието им, както и малко повече доверие към естествените им защитни сили биха променили отношението им към здравето и болестта.

Ето защо тук не става въпрос за философия или доктрина, които сляпо да ръководят избора на лекарите и болните; хомеопатията е едно чисто човешко приключение, което обуславя този избор. За лекаря-хомеопат хомеопатията днес е преди всичко един терапевтичен избор. Той се прави въз основа на въздействието на медикаментите и на мястото им сред всички други терапевтични възможности. Такъв избор изисква много познания и умения, а предписването на хомеопатични лекарства се подчинява на точно определени правила. В основата на ежедневната практика стоят подробният разговор с пациента, щателният медицински преглед, отчитането на индивидуалната чувствителност, разбирането на симптомите и болестите в медицинския контекст, както и връзката им с обкръжението на болния. Богатството на клиничната картина и изискванията, които произтичат от този факт, препоръчвани още от
Хипократ, все повече се припокриват с развитието на медицината, която има претенциите да бъде по-етична, по-хуманна, по-индивидуализирана, а също и по-икономична. Хомеопатичното лекарство отговаря на всички тези Хипократови очаквания: ефикасно действие, зачитане на индивидуалността на болния и доверие във възможностите за естествена реакция на индивида.

Самолечението също трябва да следва някои правила:
– трябва да можем да изберем между няколко лекарства;
– трябва да знаем в кой момент да се консултираме с лекар, да можем да разпознаваме тревожните симптоми;
– трябва да знаем, че някои болести изискват лечение на терена;
– трябва да опознаем по-добре себе си, да бъдем по-отговорни за здравето си и по-активни, заедно с нашия лекар хомеопат.

 

В този речник ще намерите пълното описание на повечето хомеопатични лекарства, използвани днес, както и съвети, които ще ви позволят да ги използвате без риск при най-често срещаните болести. За всеки отделен случай са уточнени възможностите и границите на самолечението. Особено внимание се обръща и на историята на хомеопати-
ята, на практиката, на произвеждането на лекарствата и на практически съвети, които ще ви позволят да разберете и следвате предписанията на вашия лекар.                                                                                                          

                                                                                                                  - Д-р Жак Буле, юли 2002

Име
 
Код за сигурност Нова картинка
CAPTCHA Image
Коментар
 
подобни книги
топ 10 книги
Виж всички мнения Виж всички мнения

Виж всички мнениявашето мнение за онлайн книжарница

Мадлена Игнатова
2015-04-01
ОБСЛУЖВАНЕ
ЦЕНИ
БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА
КОМУНИКАЦИЯ
КОРЕКТНОСТ
Много съм доволна.
мария павлова
2017-01-09
ОБСЛУЖВАНЕ обслужване обслужване обслужване обслужване обслужване обслужване
ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ
БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА
КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ
КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ
Много търсих една книга и никъде не я откривах, поради изчерпаност. Намерих я при вас! Благодаря!