жанрове


актуално актуално

Виж всички новиниоще новини

2017-03-06

Не пропускайте премиерата на сборника с разкази „Образи и отражения” – дебют на сцената на българската художествена...

ощеоще

2017-02-28

ИНСТИТУТ ЗА ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕиИНСТИТУТ ПО ЕНЕРГИЙНА ПСИХОЛОГИЯ - БЪЛГАРИЯв партньорство сLIBRE UNIVERSITE DU SAMADEVA - ФРАНЦИЯорганизират ЕЮ...

ощеоще

2017-02-27

От 20 март до 3 април’2017 във Варна започва курс по Юмейхо воден от лицензиран преподавател. На завършилите курса се издава оригинална...

ощеоще

Договор

Договор и общи условия

Потвърденото решение от страна на Потребителя да поръча книги до посочения от него адрес от онлайн книжарница Буктрафик (booktraffic.bg) се счита за договор между Потребителя и booktraffic.bg.

Oтношенията между Потребителя и booktraffic.bg се базират изключително на посочените по-долу условия, освен ако между тях не възникне допълнителна писмена или устна договорка.

 

Период

1) Споразумението между Потребителя и booktraffic.bg започва с приключването на заявката от страна на Потребителя – с бутона ПОТВЪРДИ той изпраща поръчката си към booktraffic.bg – и завършва, когато booktraffic.bg достави поръчаните книги на посочения от Потребителя адрес.

2) В случай че въпреки поетите отговорности booktraffic.bg не успее да достави поръчката на Потребителя, той може да прекрати неговата заявка. В този случай booktraffic.bg се задължава да информира Потребителя, че поръчаните от него книги не са в наличност. Платените предварително суми се връщат незабавно на Потребителя.


Предаване на поръчката

1) Поръчаните книги се доставят на посочения от Потребителя адрес. Смята се, че поръчката е изпълнена, когато те бъдат доставени на посочения адрес. Потребителят поема отговорността да присъства и да приеме пратката си.

2) Задължен за доставката е единствено Търговецът booktraffic.bg. Оскъпяването й при възникнали усложнения остават за негова сметка, освен, когато те не са вследствие на действията на Потребителя.


Цени, заплащане

1) Посочените цени на сайта на онлайн книжарница booktraffic.bg са крайни и включват ДДС.

2) Потребителят заплаща в брой пълната сума с наложен платеж при доставяне на поръчката.

3) Таксите по доставката – ако има такива – се упоменават в хода на пазаруване преди окончателното потвърждаване на поръчката. Те се включват в общата цена на поръчката.

4) При отказ от изпратена вече поръчка, Потребителят се задължава да заплати само цената на разходите за доставката и за връщането й на търговеца booktraffic.bg.

5) Електронна книжарница booktraffic.bg си запазва правото да променя цените в сайта си. При доставката Потребителят заплаща цената, посочена по време на правене на поръчката.


Връщане и подмяна на книги

Отказ от закупена стока

Продуктът е обект на връщане при ненарушен търговски вид от страна на Купувача, имащ качеството на потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите, без обективна причина за рекламация в срок до 14 дни, съгласно чл.55 от ЗЗП, като транспортните разходи са отговорност на Купувача. За целта Купувачът трябва да изпрати следните данни на имейлa на книжарница Буктрафик, посочен в контактите, или по телефона на booktraffic.bg:
1. Номер на поръчка, 2. Имена на клиент 3. Телефон за връзка.
Възстановяването на заплатената сума ще се извършва в 14-дневен срок, считано от датата на прекратяване на договора за дистанционна продажба от страна на Купувача.
Съгласно чл. 57, ал.10 от ЗЗП, изключение правят периодични издания, списания; съгласно чл.57 ал. 13 от ЗЗП относно цифрово съдържание, което не се доставя на материален носител; съгласно чл. 57, ал.9 от ЗЗП, относно запечатани звукозаписи или видеозаписи, които са разпечатани след доставката, не се прилага правото на отказ.

Напомняме, че търговската гаранция на стоките важи 2 години, според ЗЗП чл. 47, т. 1, ал. 12, считано от датата на получаване. При несъответствие на стоката с основните характеристики посочени в страницата, Буктрафик възстановява депозираната за стоката от потребителя сума, включително и транспортните разходи, начислени за придобиване на стоката, съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП в срок от 14 дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката. Изключение прави целостта на транспортната опаковка.

Алтернативно решаване на спорове /АРС/

При възникнал спор, който е отнесен за разглеждане от потребителя директно към търговеца, но не е бил решен между тях, потребителят има възможност за Алтернативно решаване на спорове /АРС/ https://kzp.bg/
Алтернативното решаване на спорове между потребители и търговци представлява извънсъдебно помирително производство на доброволен принцип. То се осъществява посредством помирителни комисии.
Потребителите имат две възможности:
- Да използват Европейската платформа за онлайн решаване на спорове (ОРС) / http://ec.europa.eu/odr / - единен портал за достъп, който позволява на потребителите и търговците в ЕС да уреждат споровете си, свързани с трансгранични онлайн покупки, а така също и с национални.
- Да подадат заявление за осъществяване на посредничество директно към КЗП, намиращо се в текущата секция. Информация за видовете помирителни комисии и стъпките за формиране на помирителна комисия. https://kzp.bg/login

Гаранции

1) Електронната книжарница booktraffic.bg гарантира коректна и навременна доставка според заложените в сайта условия.

2) Електронна книжарница booktraffic.bg не носи отговорност за съдържанието на разпространяваните от нея книги.

3) Онлайн-книжарница booktraffic.bg си запазва правото да променя съдържанието и условията на сайта без изрично да информира за това своите потребители.

Цени 

Всички цени на Продуктите или Услугите са крайни, обявени са в лева, с включено ДДС и всички други изисквани данъци или такси. Буктрафик има правото да променя цените по свое усмотрение, по всяко време без да дължи предварително уведомяване на Потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била посочена в уебсайта по време на създаване на поръчката, независимо дали е по-ниска или по-висока от настоящата. При допуснати технически грешки в публикуването на информацията електронна книжарница Буктрафик има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на Потребителя, освен да възстанови в 14-дневен срок сумите платени и/или депозирани от потребителя, ако има такива. Всички продукти, включително такива в промоция или намаление, се продават и доставят до изчерпване на количествата, дори това да не е изрично отбелязано в уебсайта.


Лични данни

1) Потребителят упълномощава електронната книжарница booktraffic.bg и нейните партньори по доставките да съхраняват, използват и обработват неговите данни в смисъла на действащия Закон за защита на личните данни.

2) Потребителят има право да получава информация, както и да променя, блокира или заличава своите данни.

3) Електронна книжарница booktraffic.bg съхранява Е-адресите за контакт с Вас или за изпращане на актуална информация относно нови заглавия, цени, промоции, услуги и новини по Ваше желание. Е-адресите не се предоставят по никакъв начин и по никакъв повод на трети лица.


Заявяването на продукт от страниците на
електронна книжарница booktraffic.bg означава, че Потребителя е запознат с условията за ползване на услугите ни.

топ 10 книги
2
Грегъри Дейвид Робъртс
3
Грегъри Дейвид Робъртс
4
Паула Хоукинс
5
Джонатан Франзен
Виж всички мнения Виж всички мнения

Виж всички мнениявашето мнение за онлайн книжарница

Славка Делева
2014-11-17
ОБСЛУЖВАНЕ обслужване обслужване обслужване обслужване обслужване обслужване
ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ
БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА
КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ
КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ
Sylvia Boyadjieva
2015-03-12
ОБСЛУЖВАНЕ обслужване обслужване обслужване обслужване обслужване обслужване
ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ ЦЕНИ
БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА БЪРЗИНА НА ДОСТАВКАТА
КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ КОМУНИКАЦИЯ
КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ КОРЕКТНОСТ
Доволна съм